BOZOK ÜNİVERSİTESİNDE “8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ"  ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Bozok Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KASAUM) tarafından "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" etkinliği düzenlendi.
 

Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, Yükseköğretim Kurulu Akademide Kadın Çalışmaları Komisyon Başkanı Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Bozok Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Dilek Pandır, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Bozok Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Dilek Pandır yaptı.  

Açılış konuşmalarının ardından programa konuşmacı olarak katılan Yükseköğretim Kurulu Akademi Kadın Çalışmaları Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Komsuoğlu "Yönetimde Kadın" konulu sunumunda, kadının toplumdaki yeri ve önemi hakkında tarihi ve istatistiki bilgiler verdi.  

Prof. Dr. Komsuoğlu, sunumunda kadının adalet, eşitlik ve ayrımcılık konusunda devlet politikası, uluslararası sözleşme ve ülke yasalarında hiçbir sorun olmadığına dikkat çekerek günlük hayatta bu alandaki ilerlemenin sıkıntılarının çözülmesinin ancak toplumun her kesiminin bu konuya eğilmesiyle mümkün olabileceğini sözlerine ekledi.  

Programın sonunda "Yozgat ve Kadın" temalı el sanatları sergisinin açılışı gerçekleştirildi.